راهنمای کسب کارشناسی ارشد/دکترای مدیریت

راهنمای کسب کارشناسی ارشد/دکترای مدیریت

مشاوره و ارائه دروس و اطلاعات لازم برای توفیق در کسب مدرک
راهنمای کسب کارشناسی ارشد/دکترای مدیریت

راهنمای کسب کارشناسی ارشد/دکترای مدیریت

مشاوره و ارائه دروس و اطلاعات لازم برای توفیق در کسب مدرک

راهکارهای پیشگیری از اضطراب کنکور

سلام دوستان خوبم احوال شما چطور است؟ با درس ها چه می کنید؟ امیدوارم همه چیز به خوبی پیش برود. این هفته طبق تقاضای یک سری از دوستان می خواهم در مورد اضطراب با شما صحبت کنم. البته چون پیشگیری مقدم بر درمان است، بحث این هفته را به راهکارهای پیشگیری از اضطراب اختصاص خواهیم داد و طی هفته های بعد راهکارهای کاهش آن را نیز مطرح خواهیم نمود.

اولین مساله ای که باید در این زمینه به شما یادآوری کنم این است که از رقبای خود شخصیت های آرمانی نسازید. زیرا آنان نیز همانند شما دغدغه ها مسایل و مشکلات و مسئولیت های خاص خود را دارند. به یاد داشته باشید شاید انگشت شمار باشند کسانی که بالای ۲۴ سال سن داشته باشد و بجز درس دغدغه دیگری نداشته باشد. اینجا خبری از شرایط کنکور سراسری نیست که کسی بتواند یک سال فقط درس بخواند. پس با ساختن شخصیت های آرمانی غیرواقعی و مقایسه خود با آنان بی جهت در وجود خود اضطراب ایجاد نکنید. واقع بین باشید و تلاش خود را در حد توان انجام دهید.

دومین مساله داشتن اعتماد به نفس است. تا چه حد به توانایی خود برای موفقیت باور دارید؟ تا زمانی که به این باور نرسید، بودن اضطراب در مسیر شما امری عادی است. دوستان خوبم فراموش نکنید رسیدن به همین جایگاه کنونی شما نیز امری ساده و راحت نبوده است. پس اگر تا اینجا را توانسته اید مطمئن باشید با تلاش به گام بعدی نیز خواهید رسید. پس خود را باور داشته باشید و برای تقویت این باور از خودگویی مثبت استفاده کنید. زیرا اعتماد به نفس بالا باعث می‌شود تا بدن بتواند از حداکثر از نیروی خود برای مقابله با استرس استفاده کند.

سومین مساله دوری از افرادی است که خود مضطرب هستند زیرا این افراد می توانند این اضطراب را به شما انتقال دهند.

چهارمین مساله اندیشیدن به زمان حال است. اندیشیدن به زمان حال و کنار گذاشتن رؤیاها و آرزوها برای موقعیت‌های مناسب تر آرامش ذهنی را افزایش می‌دهد. همچنین مشغول کردن ذهن به کاری که در حال انجام است و فکر نکردن به زمینه‌های اضطرابزای آن بسیار مؤثر است.

پنجمین مساله داشتن یک برنامه منظم و متعادل است که در آن علاوه بر درس خواندن به تغذیه مناسب، خواب کافی و فعالیت بندی منظم نیز توجه شود. 

یکی از راهکارهای موثر در کاهش اضطراب تن آرامی است. در این تکنیک عضلات بدن برای مدت کوتاهی به طور ارادی منقبض گردیده و سپس به حالت آرامش بر می گردد. این کار طی مراحل و سلسله مراتبی انجام می گیرد که در ادامه عنوان خواهد شد:

  1. در یک مکان آرام به راحتی بر روی صندلی نشسته یا روی تخت دراز بکشید و چشمهای خود را ببندید.
  2. به آرامی نفس عمیق بکشید و تا انتهای مراحل نفس عمیق کشیدن را ادامه دهید.
  3. عضلات بدن را برای مدتی کوتاه به طور ارادی منقبض کرده و سپس به حالت آرامش برگردانید. این کار را از انگشتان پا شروع و تا عضلات صورت به ترتیب ادامه دهید.
  4. بهتر است طی انجام این مراحل از یک موسیقی بی کلام و آرام نیز استفاده نمایید.

این کار را یک الی دو بار در روز به خصوص قبل از خواب انجام دهید، تاثیر زیادی در آرامش شما خواهد داشت. البته همیشه نیز نیازی به انجام تمامی مراحل نیست در موقعیت هایی که نمی توانید تمامی مراحل را انجام دهید و کلیه عضلات بدن را به ترتیب منقبض و منبسط نمایید، می توانید با نفس عمیق و انقباظ و انبساط چند عضله بدن نیز خود را در حالت آرامش قرار دهید.

این تکنیک یکی از موثرترین و کاربردی ترین راهکارهای کاهش اضطراب و دیگر عواطف منفی است که می تواند در تمامی مراحل زندگی به شما کمک کند. سی دی های تن آرامی نیز در بازار موجود است که می توانید تهیه کرده و از آن استفاده نمایید

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد